Wat zijn de voordelen?

  • Besparing op het leidingwaterverbruik tot wel 30%
  • Besparing energieverbruik middels geïntegreerde douche-WTW
  • Verlaging van de EPC
  • 30% Rioolreductie
  • Geringe meerkosten ten opzichte van standaard inbouwtoilet
  • Onderhoudsarm
  • Zeer veilig
  • Te installeren in nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten
  • Individueel systeem per woning

Gemiddeld waterverbruik per persoon per dag (Bron: Pidpa)

Tot 30% waterbesparing

Dankzij het Ecoplay-systeem wordt het toilet niet meer doorgespoeld met schoon leidingwater, maar met gereinigd bad- en douchewater. Daarmee wordt tot 30% bespaard op het leidingwaterverbruik.

Energiebesparing terwijl u doucht

Dankzij de geïntegreerde douche-WTW bespaart het Ecoplay-systeem ook nog eens een aanzienlijke hoeveelheid energie. Door warmteterugwinning uit het douchewater kan het systeem warmte teruggeven aan de ketel. Ecoplay heeft een WTW met een rendement van meer dan 50% ontwikkeld die ook afzonderlijk geinstalleerd kan worden.

Individueel systeem per woning

Het Ecoplay-systeem wordt individueel per woning geïnstalleerd. Op deze manier wordt het grijswater alleen binnen de eigen woning gebruikt.

Snel te installeren en practisch overal toe te passen

Het Ecoplay-systeem kan in vrijwel alle typen nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten worden geïnstalleerd. De loze ruimte boven een standaard inbouwtoilet wordt volledig benut door het Ecoplay-systeem.

Het systeem is snel te installeren. Omdat het een kant-en-klaar modulair systeem betreft, kan een installateur binnen 2 uur het systeem op de plek monteren en gebruiksklaar aansluiten en opleveren.

Zeer veilig

Het Ecoplay-systeem is mede dankzij de gepatenteerde safe tube zeer veilig en voorkomt te allen tijde dat het grijs water in contact komt met het schone drinkwater. De safe tube stelt het systeem buiten werking op het moment dat een grijswater leiding verbroken wordt.

In alle opzichten gebruikersvriendelijk

Het Ecoplay-systeem is eenvoudig in het gebruik en onderhoudsarm.

Onmisbaar in dubo-woningen

Duurzaam bouwen wordt steeds belangrijker. Het Ecoplay-systeem past hier uitstekend in. Het systeem bespaart niet alleen water en energie, maar zorgt ook voor een lagere belasting van het riool. Bovendien is het systeem gemaakt van herbruikbare en gerecyclede materialen.

Waterketenbeleid

Met het waterketenbeleid wordt een bewoner belast voor de hoeveelheid afvalwater dat het huis via het riool verlaat. Het Ecoplay-systeem zorgt ervoor dat er minder water via het riool wordt afgevoerd, wat een besparing oplevert op rioolrecht en rioolzuivering. Een groeiend aantal gemeenten heeft een waterketenbeleid. De bedoeling is dat dit beleid in heel Nederland wordt ingevoerd. In Nederland is inmiddels 12% van de totale opbrengst van rioolheffing toe te schijven aan deze vorm.

Geringe meerkosten

Het Ecoplay-systeem is weliswaar iets duurder dan een standaardtoilet in een nieuwbouwwoning. De keuze voor een Ecoplay-systeem heeft dus geringe financiële gevolgen, maar levert wel grote besparingen en milieuvoordelen op.

Reacties zijn gesloten.