Het Systeem

Het gepatenteerde Ecoplay-systeem kan leiden tot een aanzienlijke besparing van het leidingwaterverbruik tot wel 30%. Ter illustratie: het gemiddelde Nederlandse huishouden bestaat uit 2,8 personen en gebruikt jaarlijks 140.000 liter leidingwater (Bron: Statistieken leidingwaterverbruik 2008). Het Ecoplay-systeem kan dit leidingwaterverbruik met 42.000 liter terugbrengen tot circa 98.000 liter!

If all the Dutch should flush their toilets with bath and shower water it would save a whole lake. (Churchill)

Bad- en douchewater wordt opgevangen en gereinigd

Het Ecoplay-systeem vangt het bad- en douchewater op. Dit wordt vervolgens gereinigd: de zwaardere deeltjes zakken naar de bodem en de lichtere deeltjes worden uit de bovenste waterlaag gehaald. Op deze manier verdwijnen ook zeepresten en haartjes uit het water. Het gereinigde water wordt bewaard in een opslagtank. Met dit water kan niet alleen het toilet op de begane grond worden doorgespoeld, maar ook een eventueel tweede toilet op een bovenverdieping.

Geïntegreerde energiebesparing

De geïntegreerde douche-WTW (patent pending) zorgt ervoor dat warmte van het douchewater teruggewonnen wordt en benut wordt voor het nieuwe douchewater. Gastec-metingen hebben aangetoond dat deze WTW een rendement heeft van meer dan 50%, hetgeen leidt tot een aanzienlijke energiebesparing. de warmtewisselaar bespaart niet alleen energie en geld maar draagt bij tot een verlaging van de EPC.

Jong spoelwater

Badwater kan na verloop van tijd nare luchtjes veroorzaken. Om dit te voorkomen beschikt Ecoplay over een ingebouwde microprocessor (de Ecoplay Control Unit of ECU) die controleert hoe lang het water in de opslagtank zit. Wanneer het opgeslagen water veroudert wordt het afgestort en door leidingwater vervangen.

Altijd voldoende spoelwater

Het Ecoplay-systeem zorgt ervoor dat er altijd voldoende water in de opslagtank beschikbaar is om het toilet door te spoelen. Als er onvoldoende gereinigd bad- en douchewater beschikbaar is, dan wordt dit aangevuld met leidingwater.

Onderhoudsarm

Het Ecoplay-systeem is nagenoeg onderhoudsvrij. De watervoorraad wordt automatisch door de ECU in de gaten gehouden en eventueel ververst, op basis van het waterverbruik van de bewoners. Mocht er een defect optreden in het systeem, dan kan de hoofdmodule eenvoudig worden gedemonteerd en vervangen.

Ingebouwde beveiliging

Mocht de stroom uitvallen, dan voert het Ecoplay-systeem automatisch het opgeslagen water af. Op deze manier wordt voorkomen dat het opgeslagen water veroudert.

De kans op storing van het systeem is nihil. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren, dan detecteert de ingebouwde ECU wat er aan de hand is en helpt de storing op te lossen.

Voldoet aan wet- en regelgeving

Het Ecoplay-systeem voldoet aan internationale richtlijnen en voorschriften en is onder andere KIWA-gecertificeerd. Het systeem mag daardoor in woningen worden toegepast.

Reacties zijn gesloten.