Hoe werkt het?

Het Ecoplay-systeem werkt voor de gebruiker hetzelfde als een gewoon toilet, maar bespaart flink op het water- en energieverbruik.

Het Ecoplay-systeem bestaat uit een reinigingstank en een opslagtank waarin het gereinigde water wordt opgeslagen.

Via een ingebouwde microprocessor (ECU) houdt het Ecoplay-systeem rekening met het bewonersgedrag: het spoelwater in de opslagtank wordt afgestemd op hoe vaak bad- en douchewater wordt aangevoerd en hoe vaak het toilet wordt doorgetrokken. Op deze manier wordt een optimaal rendement verkregen.

Kenmerkende onderdelen van het Ecoplay-systeem zijn de ECU (Ecoplay Control Unit), de reinigingstank, de opslagtank en de douche-WTW.

Ecoplay Control Unit

Een ingebouwde microprocessor waakt over de kwaliteit van het opgeslagen water. Deze Ecoplay Control Unit of ECU neemt het bewonersgedrag waar (hoe vaak wordt er bad- en douchewater afgevoerd, hoe vaak wordt het toilet doorgespoeld) en houdt in de gaten hoe lang het water is opgeslagen. Wanneer u met vakantie bent bijvoorbeeld, wordt het opgeslagen spoelwater afgestort om veroudering te voorkomen en worden de toiletten tijdelijk met leidingwater gespoeld.

Reinigingstank

In de reinigingstank wordt het water opgevangen en gereinigd. Een skimmer verwijdert lichte materialen zoals schuim, zeep en haren. Zwaardere vuildeeltjes (zoals zandkorrels) zakken naar de bodem en worden periodiek naar het riool afgestort. Een relatief schone waterzone blijft over en wordt overgezet naar de opslagtank. In dit unieke gepatenteerde concept zijn geen filters nodig die onderhouden of vervangen moeten worden.

Opslagtank

Nadat het water is gereinigd wordt het opgeslagen in de opslagtank. De totale capaciteit bedraagt circa 100 liter.

Douche-WTW

Het warme afvoerwater van douche en bad vindt een zo kort mogelijke weg naar het Ecoplay-systeem en komt als eerste in aanraking met de geïntegreerde douche-WTW, een volledig beveiligde warmtewisselaar die ervoor zorgt dat het warme afvalwater optimaal benut wordt voor het opwarmen van het nog te gebruiken douchewater. Door een specifieke gepatenteerde structuur wordt een ongekend rendement gehaald.

Reacties zijn gesloten.